dissabte, 13 de juliol del 2024

Creació del Rentonar. Activitats primers anys 1997

 

En aquest any les activitats es centren bàsicament a participar l'extinció d'incendis forestals. A vegades, de manera directa i en altres es limiten a temes auxiliars com indicació de camins i accessos i col·laboració en l'avituallament.

Vam participar en l'extinció al mes de juliol en un incendi a la serra la Grana i en agost a un altre produït a Relleu en la zona anomenada El Real de l'Escrivà en una zona vedada de caça.



És el moment en el qual una sèrie de factors influiran decisivament en la deriva que va tindre el grup en els anys vinents. La majoria dels components estan en l'inici de la seua ocupació laboral que normalment desenvolupen fora del poble, el que dificulta la formació i preparació per la defensa i intervenció en tema d'incendis.

A aquestes circumstàncies s'uneix la virulència i magnitud que desgraciadament adquireixen els incendis forestals, el que fa que tant als bombers com a les autoritats civils els preocupe la intervenció de persones no professionals en la seua extinció.

Tot açò farà que el grup oriente els seus objectius a altres activitats, com poden ser la neteja de l'entorn i la repoblació forestal amb espècies autòctones, després dels incendis.



També, en aqueston moments, els membres del grup valoren la seua independència respecte dels organismes oficials i es plantejarà el seu autofinançament, el que li dona llibertat d'actuació i de pensament.