dilluns, 15 de juliol del 2024

Complim 30 anys. Seus del Rentonar

Durant aquests trenta anys el Rentonar ha tingut diferents seus, a banda de direccions socials, on rebre la correspondència.

La primera seu social cedida per l’Ajuntament del poble va estar, en la dècada dels anys noranta, en l'edifici de l’antic escorxador, actualment desaparegut.

El local no reunia condicions, no obstant va ser lloc de reunió i d'elaboració d’alguns materials relacionats amb les activitats del grup.



Després d’uns anys sense seu, al voltant de l’any 2003 l’Ajuntament ens cedeix un local compartit amb l’associació de les ames de casa, dins de la Casa de Cultura, on vam poder guardar els nostres materials, relacionats amb l’extinció d’incendis, que fins al moment estaven en cases particulars, i el lloc on celebrar les nostres reunions i elaborar materials.


 L’any 2009 coincidint amb un canvi de govern ens vam convertir en un element molest per l’administració local, la qual es veia afectada per les nostres campanyes reivindicatives i no compartia la mateixa visió que nosaltres respecte al futur del poble, intentant forçar els nostres principis, sense aconseguir-ho.


Per aquest motiu ens van expulsar, de males maneres, del local que teníem assignat i al que teníem dret, com qualsevol altra associació del poble, deixant al carrer i sense previ avís tots els nostres materials.
Al mateix temps van eliminar un segur de responsabilitat civil que l’Ajuntament havia estat pagant els últims quinze anys.

 

En aquell moment vam buscar un local que fora independent i amb unió amb la gent del projecte Sóc de Poble, ens vam instal·lar en una casa del carreró de Sant Antoni, al qual vam anomenar:


 

El Carreró Centre d’Immersió Cultural i Tecnològic, on vam desenvolupar diferents activitats: Cicles de cinema, Cicles de música, Cursos formatius de diversa índole, reunions del grup i lloc d’acollida de gent de fora del poble, que venia a col·laborar en alguna de les nostres activitats.
Va ser l’última seu, i actualment únicament tenim domicili social. 


Durant els periodes que no hem tingut seu social hem elaborat i ens hem reunit en els domicilis particulars dels membres de l’associació.
Una cosa tenim clara, no estem disposats a sometre les nostres opinions ni les nostres lluites a canvi d’un local ni de càntics de sirena.

El Carreró. Curset de fotografia
El Carreró. Nits de Cinema i Música 2010
El Carreró. La Torre Jazz 2010
El Carreró. Curs de Jazz 2009
El Carreró. Jornada de formació mediambiental Brull
El Carreró. Mèxico Cineforum 2009
El Carreró. Curs de formació maquinària agrícola
El Carreró. Centre cultural El Carreró. presentació
El carreró. Nova seu del Rentonar
Rentonar. Ens quedem sense local