diumenge, 21 de juliol del 2024

Complim 30 anys. Àrbres

 

Carrasca del Moral

Afortunadament, el nostre poble té una important quantitat d’arbres i plantes, que embelleixen el seu aspecte i formen part del nostre patrimoni natural.

Camí del Calvari

Tots recordem alguns arbres emblemàtics, que han format o formen part de la nostra vida, alguns d’ells han mort o s’han hagut de tallar desgraciadament, per malalties, vellesa, remodelacions de carrers o per ocasionar problemes als veïns.

Carrasca de la Surca

Des de fa un temps aquest patrimoni natural, tan especial, està veient-se afectat per determinades plagues, fruit de la globalització, (el fong de la grafiosi als oms, el morrut roig a les palmeres, la lagarta peluda a les carrasques, la cotxinilla del carmí a les paleres, el pulgó amb la seua melassa, la xylella fastidiosa, etc.)

Oms de la placeta de l'esglèsia

Alguns dels arbres que embelleixen la nostra població es veuen afectats per alguna d’aquestes plagues i s’han de tractar preventivament regularment, ja que de no ser així sofreixen malalties que condueixen a molts d’ells a la seua mort.

És responsabilitat de tots cuidar aquests éssers que perduren generacions, aixopluguen ocells, donen oxigen al planeta, ombra al seu entorn i dignifiquen el paisatge.

Pi dela foia Boix 2004

Alborç del Xiperet
Neteja de branques seques i verdancs de l'arborç del Xipreret
Catàleg d'àrbres monumentals - actualització
Cataleg dÀrbres Monumentals i Emblematics de La Torre de les Maçanes
Benilloba diu no a la tala de sis xiprers del calvari
Els àrbres al nucli urbà de La Torre
Els Xops blancs del pont ameneçats
Una fumigació nociva
Queixa per la neteja de voreres i poda de carrasques a la carrretera