dimarts, 24 de setembre del 2024

L'angoixa d'un BIC



El setembre de 2021 vam posar en coneixement de l’Ajuntament de La Torre i de la Conselleria de Cultura i Patrimoni, el deteriorament que estava sofrint l’edifici conegut com a Villa Edelmira situat a la Foia de Cortés, declarat BIC (bé d’interés cultural material).
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hui en dia aquest deteriorament s’ha agreujat notablement, des de la finestra de la vora del camí de la façana principal s’observa l’enfonsament de l’embigat de la teulada sobre el primer pis. 
A més a més, en l’única garita que conservava la seua estructura ha aparegut un badall vertical que amenaça enderrocament, la qual cosa seria un perill per a caminants i vehicles.
També han empijorat els badalls en la façana principal a les dues voreres dels balcons.



L’entorn de l’edifici presenta una forta degradació, a conseqüència del fem i materials que s’acumulen al seu voltant, escampats per les eres que conformen el seu conjunt paisatgístic, en el qual s’enclava l’antic corral de ramats, també en avançat estat de ruïna.

 


Les condicions de deteriorament que presenta externament l’edifici posen en perill la conservació del seu interior que podria veure's greument afectat si les condicions climatològiques foren desfavorables.

L’aspecte, tant de l’edifici, com del seu entorn criden l’atenció de les persones que ens visiten degut a la peculiaritat de l’edifici i a la seua ubicació, integrada al nucli urbà.