dissabte, 10 de juny del 2017

II Trobada de Pobles per la Diversitat. Benillup


El dissabte 10 de juny es va celebrar la segona jornada per la diversitat sexual i la identitat de gènere, que se celebra als nostres pobles d’interior i de muntanya. Aquest any l'encontre va ser a Benillup.Una jornada organitzada, pel col·lectiu MARIola, amb intenció clarament festiva, ambientada per cercaviles a càrrec de dolçainers de Callosa i dinar de germanor, en la que també, una vegada més, és va reivindicar la situació dels Drets Humans al món amb una exposició esborronadora, i una xerrada d’Amnistia Internacional sobre la situació LGTBI a l’Àfrica i Europa en la que es van exposar el cas de persones acollides per motius d’orientació sexual i de gènere.El “mag Lumaki” i “Dani Miquel, el cantacançons” van ambientar la vesprada acabant a la nit amb l’actuació de “Germans Quartet”, que amb la samarreta de Sóc de Poble van omplir la plaça de gent ballant swing i clàssics del cine.A l'igual que l’any passat el fotocol va ser l’atracció i diversió al llarg de tot el dia, gràcies als dissenys espectaculars dels barrets de “Lambroa sombreros”. 

Enguany es va confeccionar un armari de cartó per simular l’eixida de l’armari, que també va donar molta marxa. A la nit i com un fi de festa, van cremar l'armari, en un àcte simbòlic, que va donar lloc a que els organitzadors es desbarataren i muntaren un show molt divertit.

Una jornada entranyable, que va transcórrer sense cap incident i amb una gran afluència de gent de la comarca i d’altres, en la que la festa, la reivindicació i el respecte van ser lo més destacable.
LGTBI MARIola, enhorabona i a per la tercera torbada per la diversitat.

#Orgull de Poble.