dilluns, 11 d’agost del 2008

Rentonar al carrer. I tu, de quin planeta eres?




Una volta més, com cada any, El Rentonar vam eixir al carrer a informar i demanar col•laboració per a les nostres reivindicacions i a vendre samarretes de la campanya:
“La Torre de les Maçanes, Espècie Protegida”.
Aquest any arrepleguem signatures contra la construcció de l’hotel en el Parc Natural de la Font Roja, amb solidaritat amb els col•lectius cívics i ecologistes d’ Alcoi i de tota la comarca, que han reaccionat amb rapidesa davant d’aquest despropòsit.
La Font Roja ens importa, al igual que totes les agressions que puguen fer-se contra la sostenibilitat del nostre o d’altre entorn.
Gràcia em fa, quan hi ha gent que s’arrima i et diuen:
És que sou d’ Alcoi?
Es que hi ha que ser d’ Alcoi per a defensar allò del que podem gaudir tots, i que és una meravella natural.
Nosaltres ens definim com d’aquest planeta, i la pregunta que ens fem és:
I tu, de quin planeta eres?.
Menys gràcia ens fa quan veiem que encara hi ha persones que no entenen res, i que en la teua cara et diuen que s’ha d’evolucionar i tirar endavant, que no se li pot donar l’esquena al progrés.
Quin progrés? Sabem que és un Parc Natural i perquè existeixen aquestos espais? Per a què serveixen?.
Sens dubte, aquestes persones no ho saben, i si ho saben no els importa. A més no coneixen (en aquest cas) la Font Roja, ni la coneixeran, a no ser que feren l’hotel. Aleshores, serien clients, i dirien: - Xica, que guapet açò...!
Fins que acabem en tot...
Per això, eixim, i eixirem tots els anys a vendre samarretes de l’ Espècie Protegida, per a que tots sabien que els del Rentonar estem i estarem ací, per a que mai oblidem la importància de la sostenibilitat del nostre i d’altres entorns.
Com diu un molt bon amic meu:
Canvia de món, no canvies de Planeta.