diumenge, 28 de novembre del 2021

Caminada per l'Alacantí. D'Agost a Sant Vicent del Raspeig

 


El passat dissabte 27 de novembre de 2021 vam fer amb l'associació El Camí al País Valencià una caminada pel Brancal del Camp d'Alacant.
Caminàrem d'Agost fins a Sant Vicent del Raspeig. En total una distància 14,97 quilòmetres i una dificultat moderada. Una etapa amb un desnivell acumulat positiu de 8 metres i un desnivell acumulat negatiu de 244 metres.

La jornada es va iniciar amb la visita al taller del ceramista Roque Martínez, que molt amablement va elaborar diverses peces de ceràmica tradicional mentre ens parlava del seu treball artístic d'autor, de les seues participacions en fires internacionals i contestava a les nostres preguntes.

Després vam visitar la seua tenda on vam gaudir de moltes de les seues creacions.

A continuació vam visitar el Museu de Cantereria d'Agost. Una visita mot recomanable on un guia ens va mostrar l'evolució i història del museu, de la ceràmica d'Agost i les característiques de la creació de la ceràmica.



Forn de cocció




Exterior del museu. Escultura homenatge a les peones

Després vam visitar el forn de Rosalia per degustar la "coca a la pala" i altres productes tradicionals de la rebosteria agostera.

Guiats  per Anna Baeza i Emi iniciàrem a continuació el camí fins a Sant Vicent del Raspeig per la via verda, travessant partides rurals del Camp d'Alacant com el Verdegàs.




Entrada al Verdegás


Esglesia Sant Vicent del Raspeig