dijous, 15 d’octubre del 2015

La Generalitat possa fi al Pla Eòlic del Comtat




La fi del pla eòlic ja és una realitat


El proper 17 d’octubre de 2015 a les 19.30h serà una data històrica, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat convida a tota la ciutadania, veïnat dels pobles, afectats eòlics, polítics i mitjans de comunicació a l’escenificació que tindrà lloc en Benillup de la fi del Pla Eòlic Valencià que serà anunciada pel Conseller d’Economia en Rafel Climent i la seua directora general d’Indústria na Júlia Company

Després de més 12 anys de lluita, per fi, després d’un canvi de govern i gràcies a la infatigable lluita de la Coordinadora que ha mantingut vigent el tema dels molins, podem dir que el plà eòlic va a ser història, com a mínim en aquelles zones en les que encara no s’ha executat, cas de la zona 14 que inclou (o incloïa) les següents comarques el Comtat, l’Alcoià i la Marina Alta. Les altres zones en les que els aerogeneradors ja fa anys que estan instal·lats voran paralitzades noves inversions.
Aquest acte serà la culminació de l’esforç de moltes persones que han mantés la flama de la reivindicació ciutadana. Una barbaritat que suposava instal·lar 50 molins de 100 m. d’alçària en les serres d’Almudaina i Alfaro sense que mai s’haguera mesurat el vent existent (si excloem la burla d’un funcionari de Conselleria mesurant el vent amb una bufanda). 
Aquest projecte va ser un invent de l’ex-president Eduardo Zaplana per a donar als seus amics concessions per a privatitzar la serra i fer-ne un dubtós aprofitament eòlic. 

Una estafa més per a enriquir uns pocs a canvi de destruir el medi ambient sense que el suposat benefici al planeta (eixe que pressuposa que les energies renovables donen) fóra mai demostrat. Una estafa que en breu rubricarà la seua fi. Estiguem-hi presents. 
Serà un dia històric, el triomf de la societat civil i del sentit comú front al clientelisme. 

Us hi esperem a tots i totes.

L’acte serà el dissabte 17 d’octubre de 2015 a les 19.30 h. al Saló multi-usos Mirador de Travadell de Benillup (el Comtat)

http://www.radioalcoy.com/News/New/la-generalitat-pone-fin-al-plan-eolico-el-comtat

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2015/10/15/consell-corrobora-abandono-plan-eolico/1685150.HTML

http://www.elnostreperiodic.com/La-Coordinadora-celebra-el-fin-del-Plan-Eolico-del-Comtat

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2015/10/14/consell-desestima-50-aerogeneradores-sierras/1685009.HTML

http://aramultimedia.com/ca/societat/el_pla_eolic_valencia_finalitza_definitivament_despres_de_dotze_anys-20521.html

http://surdecantabrianatural.blogspot.com.es/2015/10/victoria-ciudadana-tras-12-anos-de.html

http://www.elcomtatdigital.com

http://rentonar.blogspot.com.es/2015/07/la-nova-directora-general-denergia-es.html