diumenge, 13 de novembre del 2016

Plataforma Salvem el Tren. Genovés - Xàtiva

 PLATAFORMA SALVEM EL TREN


El passat diumenge 13 de novembre de 2016 vam participar junt amb unes 30 persones en l’excursió amb el tren entre les poblacions del Genovés i Xàtiva, organitzada per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.
 
Aqüeducte de les Arcaetes
 
 Els participants ens vam desplaçar amb el tren fins al punt d’eixida, a l’abaixador del Genovés, per a dirigir-se per la xopada d’Alboi al riu Albaida, seguint-lo aigües amunt fins a l’assut de Bellús i al naixement del mateix nom.
 

Després vam seguir el riu cap a Xàtiva i, a més de gaudir de la vegetació de ribera i de muntanya que voregen el camí, vam conéixer altres elements patrimonials remarcables: la conducció medieval d’aigua des del naixement de Bellús fins a Xàtiva, l’important jaciment arqueològic de la Cova Negra, el molí Guarner, l’antiga central elèctrica de la Casa de la Llum i l’aqüeducte de les Arcaetes.


 L’activitat forma part de la campanya “És l’hora del tren!”, que reclama a les administracions valenciana i espanyola que complisquen el protocol que van firmar l’any 2009 i executen les obres necessàries per a la millora de la línia Alcoi-Xàtiva-València.
 

Jaciment arqueològic La Cova Negra

Aquesta línia ferroviària és un element bàsic de comunicació de les comarques centrals valencianes, que cal modernitzar i potenciar, millorant els servicis que ofereix i incrementant la seua velocitat i freqüència.