dilluns, 10 d’abril de 2017

Catàleg d'Arbres Monumentals de La Torre

Catàleg d'Arbres Emblemàtics i Monumentals de La Torre de les Maçanes

ACTUALITZACIÓ: ABRIL 2017


Transcorreguts 10 anys des de l’elaboració del Catàleg d’Arbres Monumentals i Emblemàtics del nostre poble, ens hem proposat tornar-lo a posar en valor difonent-lo, amb un format diferent del original, presentant-lo ara en A4 i en aquesta web, més manejable i que inclou  fotos, d’aquell moment, dels  arbres catalogats que encara no s’havien difós.

A l’hora ens hem plantejat fer una actualització del catàleg, visitant, fotografiant i arreplegant informació sobre l’estat actual d’ aquests arbres. Donat que al nostre grup no comptem amb cap biòleg, no entrarem a detallar aspectes tècnics de l’evolució d’aquestos, bàsicament comentarem el que visualment podem apreciar dels canvis que s’evidencien en el seu estat i el seu entorn.
Fitxa d'Arbre - Plantilla Sóc de Poble en jpg
PLANTILLA DE FITXA D’ARBRE
Aquesta feina, donat que estem parlant d’un patrimoni natural de tot el poble, encara que molts dels arbres estan situats dins de propietats privades, volem fer-la extensiva i integradora per a totes aquelles persones que puguen sentir-se interessades en col·laborar, ja siga amb aportacions que ens servisquen per ampliar el catàleg amb algun arbre, com aportant la seua opinió sobre aspectes dels arbres que ja estan catalogats.

PLANTILLA DE LA FITXA D'ARBRES PER A DESCARREGAR


Hem preparat la fitxa en format jpg, pdf, xls i numbers (Mac) per facilitar el treball d'altres persones o grups que vulgueu realitzar alguna cosa semblant al que hem fet al nostre poble:


JPG · PDF · XLS · NUMBERS


Aquest és un exemple de geolocalització de recursos, que pretenem desenvolupar al Portal de Pobles Connectats per facilitar la introducció de dades d'utilitat social

https://socdepoble.com/portal/la-torre-de-les-macanes-especie-protegida/Quan començarem la campanya "La Torre de les Maçanes, Espècie Protegida", ens vam proposar dos objectius: el primer i principal la conscienciació ciudatana per a posar en valor el nostre entorn privilegiat, la nostra història, tradició, i patrimoni cultural; i en segon lloc, dur a cap les mesures necessàries per a preservar i protegir realment aquell patrimoni natural o fet per ma de l 'home, que considerem d’interès.

Pedro Ferrer Rodriguez, enginyer tècnic forestal i biòleg amb la col·laboració de l'associació El Rentonar, hem elaborat un catàleg d’arbres, que per la seua grandària, antiguitat, arrels culturals o pel lloc on han crescut, es considera que són emblemàtics per al paisatge i entorn del poble.

Considerem que aquests arbres són suficientment importants, com per a ser protegits mitjançant l'Ordenança Municipal de Protecció d'Arbres d'Interès Local, en vigor des de l’any 2005, en l’Ajuntament de La Torre de les Maçanes, que els defensen de qualsevol agressió que puguen tindre.

Aquesta ordenança es un text reglamentari en el que es concreten els objectius i la funció de la protecció dels arbres d' interès local, regulant també la gestió d’aquestos arbres i el entorn en el que s’encontren.

Des d’aquesta pàgina, vos convidem a que col·laboreu amb aquesta iniciativa amb la vostra informació (ó participació) per a la millora i ampliació d’aquest catàleg.

Gràcies als propietaris dels arbres, per acollir-nos tan amablement.

FITXES DELS ARBRES

Catàleg d’Arbres Emblemàtics i Monumentals de La Torre de les Maçanes
Veure totes les fitxes en bloc

Localització